Hendrik Jan adviseert
Soorten

Maagdenpalm

Maagdenpalm is een erg populaire, wintergroene bodembedekker. Hij bloeit over een lange periode met mooie, blauw- paarse bloemen.

jan. feb. mrt. apr. mei jun. jul. aug. sep. okt. nov. dec.
Onderhoud
Aanleg
Snoeien
Bloei
Onderhoud
Geef de Maagdenpalm tijdens droge periodes regelmatig water. Het vocht blijft beter in de grond als je de grond afdekt met een dunne laag compost of loof.

Fooi

De Maagdenpalm kun je prima stekken door in het najaar 5 cm. lange scheuten van de plant te halen en in vochtige grond te steken. Tegen de tijd dat het voorjaar wordt hebben zich al nieuwe wortels ontwikkeld.

Aanleg
Bij het planten van je Maagdenpalm is het belangrijk de kluit eerst met pot en al onder water te dompelen. Graaf een gat die iets ruimer is dan de pot en meng de grond met verse tuinaarde. Zet vervolgens de plant zonder pot in het gat en druk de grond goed aan. Omdat de Maagdenpalm gevoelig is voor felle zon en hitte zet je hem bij voorkeur op een plek met halfschaduw in humusrijke, losse grond. Maagdenpalm is het hele jaar te planten m.u.v. periodes met strenge vorst.

Fooi

Gebruik 12 stuks per vierkante meter voor snelle bodembedekking of 9 stuks als dit wat langer mag duren.

Snoeien
Als de scheuten van de Maagdenpalm te lang geworden zijn, knip ze dan in het vroege voorjaar flink terug, net als de lelijk geworden bladeren. Daar heeft de plant geen last van, hij zal onmiddellijk weer uitlopen.

Fooi

Snoei niet in periodes met vorst!

Bloei
De Maagdenpalm bloeit in maart en april.