Hendrik Jan adviseert
Soorten

Rosa Crystal Fairy (wit)

jan. feb. mrt. apr. mei jun. jul. aug. sep. okt. nov. dec.
Onderhoud
Aanleg
Snoeien
Bloei
Onderhoud

Rozen hebben veel voeding en water nodig. Vanaf de eerste snoei wekelijks bemesten en water geven. Uitgebloeide bloemen wegknippen. Blad wat afvalt moet verwijderd worden, en niet opnieuw als compost gebruikt worden ivm het voorkomen van ziektes en schimmels.

Fooi

Knip uitgebloeide bloemtrossen in de zomer eruit. Hierdoor komen er nog meer rozen tevoorschijn.

Aanleg

Rozen in pot voor het planten goed natmaken Graaf een ruim plantgat. Haal voorzichtig de pot eraf. Plaats de complete wortelkluit in het grondoppervlak en vul het plantgat op met aarde. Aarde goed aandrukken. Voldoende en regelmatig water geven. Rozen met een kale wortel een paar uur in een emmer met water plaatsen. Grond goed omspitten en natmaken. Voor het planten de worteleinden iets inkorten. Met een goede steekschop een v-vormige gleuf maken waarin de wortels van de roos loodrecht naar beneden geplaatst worden. De aarde stevig aantrappen en goed water geven.

Fooi

Wanneer de roos compact in een pot wordt aangeleverd, trek dan voor het planten, de wortels uit elkaar.

Snoeien

De Rosa Crystal Fairy (wit) is een struikroos. Deze kan na de bloei weggesnoeid worden totdat het hart van de struik open is. De resterende takken van de Rosa Crystal Fairy (wit) inkorten tot 10 - 15 cm. boven de grond. Snoei altijd schuin af met een goede scherpe snoei- of rozenschaar. Goed bemesten. Na de bloei en in de herfst de roos in vorm snoeien.

Fooi

Wees niet bang om te snoeien. Hoe extremer de snoei hoe mooier de bloei.

Bloei

Standplaats: Half schaduw tot volle zon.
Grondsoort: Goeddoorlatende grond
Hoogte/Breedte: 40 - 60 cm.
Wintergroen: Nee
Winterhard: Ja
Kleur: Wit

Fooi

Wanneer de roos compact in een pot wordt aangeleverd, trek dan voor het planten, de wortels uit elkaar.