Hendrik Jan adviseert
Soorten

Rozemarijn

jan. feb. mrt. apr. mei jun. jul. aug. sep. okt. nov. dec.
Onderhoud en aanleg
Onderhoud en aanleg

Kruiden zijn te koop in alle tuincentra als plantjes of voor de geoefende tuinier als zaad. Zaad kan direct in kleine potten worden gezaaid met potgrond. Voldoende water geven en voor het raam of in een kasje zetten zodat er voldoende zon bij komt. Na een week of twee al komen de plantjes uit. Wanneer ze ongeveer 10 tot 15 cm. groot zijn haal je een klein stukje van de bovenkant eraf zodat de plant zich kan verbreden. Vervolgens verplant je het plantje in de tuin of in een grotere pot, met verschillende soorten kruiden.

Midden in zomer zijn ze groot genoeg om de eerste topjes te gebruiken in je wereldgerecht. Volgroeide kruiden die kant en klaar te koop zijn in tuincentra hebben alleen regelmatig voldoende water nodig. Prachtig in je tuin of in grote potten.

Leuker is het om diverse soorten kruiden in potten in je keuken te zetten. Niet alleen mooi maar vooral de geur die de kruiden in je keuken achter laten geven je een mediterraans gevoel.

Tip! Rozemarijn heeft een milde maar overheersende smaak. Heerlijk in zuurkool of bij varkens en lam gerechten. Minder bekend is dat de Rozemarijn veelal wordt gebruikt bij afslank produkten. Het helpt namelijk vet af te breken.

Fooi

Rozemarijn heeft een milde maar overheersende smaak. Heerlijk in zuurkool of bij varkens en lam gerechten. Minder bekend is dat de Rozemarijn veelal wordt gebruikt bij afslank produkten. Het helpt namelijk vet af te breken.