Hendrik Jan adviseert
Soorten

Winterbloeiende Sierkers

jan. feb. mrt. apr. mei jun. jul. aug. sep. okt. nov. dec.
Onderhoud
Aanleg
Snoeien
Onderhoud

Een Winterbloeiende Sierkers heeft niet veel onderhoud nodig. Bij extreem droog en warm weer is wekelijks een klein beetje water voldoende. In het voorjaar een klein beetje bemesten.

Aanleg

Graaf een ruim plantgat. Plant de Winterbloeiende Sierkers nadat de gebroken wortels afgesnoeid zijn. Gooi het gat voor de helft dicht met zandgrond en trek de boom vervolgens al schuddend iets naar boven. Trap met de punt van de voet de grond vast en probeer zoveel mogelijk grond tussen de wortels te krijgen. Gat verder opvullen. Verwijder gebroken takken.

Fooi

De Winterbloeiende Sierkers behoort tot de Prunus familie. Er zijn ontelbaar verschillende soorten Prunussen. Van oorsprong zijn ze mede gekweekt om het seizoen te verlengen. Elke Prunus bloeit namelijk in een ander jaargetijde.

Snoeien

Snoei de Winterbloeiende Sierkers alleen in het voorjaar wanneer dit nodig is. Gebroken takjes en schuurtakken (2 gekruiste takken) kunnen verwijderd worden.

Fooi

De naam zegt het al! Deze boom bloeit ook in de winter prachtig. Omdat het een klein boompje is, kun je hem het beste dicht bij huis of het raam planten. Het zou jammer zijn als de bloei vanaf de woonkamer niet zichtbaar zou zijn.