Hendrik Jan adviseert
Soorten

Weisse max graf

jan. feb. mrt. apr. mei jun. jul. aug. sep. okt. nov. dec.
Onderhoud
Aanleg
Snoeien
Bloei
Onderhoud

Rozen hebben veel voeding en water nodig. Vanaf de eerste snoei wekelijks bemesten en water geven. Uitgebloeide bloemen wegknippen. Blad wat afvalt moet verwijderd worden, en niet opnieuw als compost gebruikt worden ivm het voorkomen van ziektes en schimmels.

Aanleg

Rozen in pot voor het planten goed natmaken Graaf een ruim plantgat. Haal voorzichtig de pot eraf. Plaats de complete wortelkluit in het grondoppervlak en vul het plantgat op met aarde. Aarde goed aandrukken. Voldoende en regelmatig water geven. Rozen met een kale wortel een paar uur in een emmer met water plaatsen. Grond goed omspitten en natmaken. Voor het planten de worteleinden iets inkorten. Met een goede steekschop een v-vormige gleuf maken waarin de wortels van de roos loodrecht naar beneden geplaatst worden. De aarde stevig aantrappen en goed water geven.

Fooi

Een van de weinige rozen die minder gevoelig is voor schimmels en ziektes.
Een makkelijk te onderhouden roos.

Snoeien

De weisse Max Graf behoort tot de bodembedekkende rozen.
Bodembedekkende rozen hoven niet jaarlijks gesnoeid te worden. Knip eventueel alleen enkele van de oudste takken weg om de vorm mooi te houden. Na het snoeien wel goed bemesten.

Bloei

Standplaats: Half schaduw tot volle zon.
Grondsoort: Goeddoorlatende grond
Hoogte/Breedte: 70/80 - 100/150 cm.
Wintergroen: Nee
Winterhard: Ja
Kleur: Wit

Fooi

Een van de weinige rozen die minder gevoelig is voor schimmels en ziektes.
Een makkelijk te onderhouden roos.