Nieuws

Lavendel, een natuurlijk kussentje voor de slaap!

Snoeien van Lavendel doe je in februari of uiterlijk in de eerste helft van maart. Je kunt dit het beste doen door de toppen weg te snoeien en de plant in vorm te knippen. Let er wel altijd op dat je een paar blaadjes aan de stengels houdt, alleen op deze manier zal de Lavendel weer prachtig uit groeien. Wees dus een beetje voorzichtig en knip de takken nooit tot op het hout weg. Houd de weersvoorspelling goed in de gaten. Een gesnoeide Lavendel kan niet tegen harde nachtvorst. Met deze tips zal de Lavendel al vanaf maart prachtig uitbloeien.

Vroeger wist men het al: De Lavendel was bekend voor kleine en grote kwaaltjes. Het ruikt heerlijk en zorgt voor een goede nachtrust. Het werkt tegen misselijkheid, hoofdpijn en maagkrampen. Misschien iets minder bekend maar heel prettig voor jonge ouders om te weten: Dit plantje werkt ook prima als bestrijdingsmiddel tegen hoofdluis.

Al met al, genoeg redenen, om rond deze tijd de Lavendel te snoeien en de afgeknipte takjes te gebruiken tegen onze kwakkelende gezondheid!