Nieuws

Hoe overleeft mijn kerstboom de feestdagen en daarna?

Hoe leuk is het niet als je je kerstboom kunt herplanten in je tuin zodat hij volgend jaar in december weer in volle glorie kan stralen.

Wij geven je handige tips om je kerstboom te laten overleven tijdens de feestdagen.

  • Let bij aankoop erop dat de kluit voldoende groot is.
    Dit is te controleren door de boom vlak boven de kluit vast te pakken en daarna horizontaal te houden. De kluit moet dan zwaarder zijn of net zo zwaar als de boom. 
  • Kies bij het uitzoeken een kleinere boom. Hoe kleiner de boom hoe groter de overlevingskans.
  • Laat de boom wennen aan het klimaat van je woning. Zorg dat de overgang van buiten naar binnen en van binnen naar buiten niet in een keer te groot is.
    Je kunt hem bijvoorbeeld een dag of twee in de schuur of garage zetten zodat hij stapsgewijs kan wennen aan de temperatuur.
  • Geef de kerstboom bij aankoop direct een paar liter water en zorg dat hij ook gedurende de decembermaand voldoende water (en af en toe een beetje Pokon) krijgt.
  • De den heb je in verschillende soorten en maten. Laat je adviseren welke boom het beste aanslaat. De Omorika bijvoorbeeld, heeft een fijn wortelstelsel. Deze soort zal daarom ook de beste kans van slagen hebben.
  • Feestdagen voorbij. Wacht niet te lang met planten. Wanneer er geen vorst in de grond is, kun je dit het beste direct in januari doen.

Wij wensen iedereen alvast fijne feestdagen, maar geniet ook nog even van Sinterklaas.