Nieuws

Griepje??? Pluk een bloem

Lindebloesem tegen griep
De bloemen van de lindeboom helpen uitzonderlijk goed tegen griep. Dit is zelfs bewezen door 2 Amerikaanse artsen. Lindebloesemthee is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Je kunt ook de bloesems laten weken in heet water.


Een stuk fitter en alerter door Rozemarijn
Wat Rozemarijn kruiden op gebraad of gebakken vlees helpt de bacteriele stoffen voorkomen. Tevens werkt de geur van deze plant tegen vermoeidheid. Een takje rozemarijn doet wonderen.

Een goede nachtrust met Lavendel
Algemeen bekend: Een bosje lavendel onder je kussen en droom zacht!

Hondsdraf tegen brandneteljeuk
Wie is het nog niet overkomen. We lopen allemaal wel eens een keer tegen een brandnetelplant aan met een schijnende jeuk als gevolg. Gelukkig groeit er onder de Brandnetel altijd Hondsdraf. Dit is een klein bodembekkend plantje met paarse bloempjes. Kneus met je handen het blad van de Hondsraf en wrijf deze over de jeukende plek. Het helpt echt.

Goudsbloem, voor een herstellend vermogen van de huid
Bij huidirritatie, eczeem, lichte verwondingen of brandwonden. De Goudsbloem heeft een herstellend vermogen van de huid. De latijnse benaming voor Goudsbloem is Calendula. (De meeste kennen wel de Calendula zalf)De Goudsbloem is een oranje éénjarige plant. Het blad, de bloemblaadjes en ook de andere delen zijn te gebruiken op de huid. De bloemblaadjes zijn ook eetbaar en schijnen een griepvirus te kunnen tegenhouden.

An apple a day keeps the doctor away
Eet elke dag een appel en de dokter kan met pensioen. Een appel is niet alleen lekker maar helpt bij botbescherming, astma preventie en tegen diaree. Het geheugen werkt beter wanneer je elke dag een appel eet, en mooi meegenomen, het is net zo goed voor je gebit als tandenpoetsen. Zorg wel dat je de appels uit eigen tuin of biologische appels eet. De appels uit de supermarkt zijn (vaak) bespoten met gifstoffen.

 

Zo zijn er ontelbaar meer planten die zorgen voor een beter en gezonder leven. Er zijn verschillende boeken verkrijgbaar over de geneeskrachtige werking van planten, bomen en kruiden.

 

Wij wensen je veel wijsheid en succes met deze studie!