Ruilen en retourneren

Hoeveel dagen bedenktijd heb ik?
Ben je niet helemaal tevreden over één of meerdere artikelen? Voor online bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen. Binnen deze termijn kun je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen, tenzij anders vermeld. Tevens raden wij aan om direct na ontvangst van jouw bestelling de bestelde artikel(en) te controleren of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Is dit niet het geval, dan verzoeken wij je vriendelijk z.s.m. contact met ons op te nemen.

Wat kost ruilen & retourneren?
Wanneer je een artikel wilt ruilen of retourneren dan geef je deze af bij een PostNL-servicepunt of je verstuurt het met een andere vervoerder. Je betaalt zelf de verzendkosten voor het ruilen of retourneren van artikelen.

Hoe kan ik een product ruilen of retourneren?

  • Meld per mail (klantenservice@hendrikjan.nl) dat je een artikel wilt retourneren, je ontvangt dan vanuit ons de retourgegevens (adres).
  • Voeg bij de retourzending een orderbevestiging of factuur toe aan de zending, zodat we weten van wie de zending is. 
  • Zodra wij jouw artikel retour hebben ontvangen krijgt je van ons een ontvangstbevestiging.
  • De verrekening van de door je geruilde artikelen worden in de regel binnen 5 werkdagen of anders uiterlijk binnen de wettelijk bepaalde termijn van 30 dagen uitgevoerd, mits de artikelen indien mogelijk, in de originele/onbeschadigd verpakking retour ontvangen zijn.

De volgende richtlijnen zijn van toepassing voor het ruilen of retourneren.

  • Binnen de zichttermijn van 14 dagen kan het artikel geruild of geretourneerd worden.
  • Ruilen en retourneren kan alleen als het artikel, voor zover redelijkerwijs mogelijk, in de originele staat is en in de verpakking zit. 

Voor meer informatie kunt je onze Algemene voorwaarden raadplegen.